O nas
Nasza pizza tworzona jest z najlepszych włoskich mąk do pizzy typu 00. Udoskonalona przez naszych pizzaioli receptura na ciasto powoduje, że pizza jest lekkostrawna i spokojnie możemy ją zjeść wieczorem a mimo tego będziemy czuć się lekko.
Pizzę wypiekamy w neapolitańskim piecu z płytą wyrabianą ręcznie z lawy wulkanicznej przez rzemeślników z Neapolu. Do opalania używamy specjalnie wyselekcjonowanego drewna, o odpowiednim stopniu wilgotności, które leżakuje od ścięcia co najmniej 16 miesięcy. Zapewnia to prawidłową prace pieca i odpowiednią temperaturę pieczenia.
Podstawowy ser używany do pizzy to mozzarella fior di latte (na bazie mleka krowiego) lub na życzenie mozzarella di bufala (na bazie mleka bawolic).
Do przygotowanej pizzy oraz pozostałych dań używamy jakości włoskich produktow.
- Prosciutto Crudo - surowa szynka wieprzowa, długo dojrzewająca (min. 10 miesięcy)
- Prosciutto Crudo - wieprzowa szynka długo gotowana, delikatna w smaku
- Salami Napoli - wieprzowe, chude salami. Ma delikatny, słodki smak
- Salami Spianata Piccante - wieprzowe salami o delikatnym aromacie
- 'Nduja - bardzo ostra włoska kiełbasa o miękkiej konsystencji. Pochodzi z Kalabrii
- Guanciale - wędzone świńskie podgardle, dojrzewające w pieprzu, bardzo aromatyczne
- Pecorino Romano - słony, twardy ser z mleka owczego
- Taleggio - półmięki ser podpuszczkowy wytwarzany z mleka krowiego o charakterystycznym ostrym aromacie
- Parmigiano Reggiano - twardy ser wytwarzany z mleka krowiego, leżakujący w solance. Pochodzi z północnej części Włoch
- Peperoncino z zalewie - ostra papryka chilli
- Provolone - jest to tradycyjny, mleczarniany, elastyczny ser z mleka krowiego. W miarę dojrzewania nabiera ostrzejszego smaku. Ser produkowany jest w regionie Lombardii. Wytwarzany z ciągniętego twarogu
Pizza wielkości 32cm rekomendowana jest dla 1 ososby.
Nie możemy realizować zamówień istotnie zmieniających składniki oraz "pół na pół"